Районната прокуратура във Варна проверява дали майката на 2-годишното дете,

...
Районната прокуратура във Варна проверява дали майката на 2-годишното дете,
Коментари Харесай

Прокуратурата ще проверява майката на детето, което падна от парапет и почина

Районната прокуратура във Варна ревизира дали майката на 2-годишното дете, което падна от третият етаж във варненската болница „ Света Анна” и умря тази заран е положила нужните грижи по време на случая.

Лекарите дефинираха контузиите му като несъвместими с живота.

2-годишното дете било с майка си на рандеву в родилното поделение в болничното заведение. Изпуснато от взор, то пада от над 10 метра височина.
10

„ Майката споделя, че от самото начало е следила детето. Дори имало миг, в който го е държала пред себе си. Но казусът остава за изясняване в досъдебното производство”, съобщи Вяра Алексиева, представител на Районна прокуратура – Варна, съобщи Нова телевизия.

Майката на момчето била изоставена от бащата и се грижела сама за детето. Прокуратурата ще проверява дали са положени всички нужни грижи.

„ За родител или аставник, който не постави задоволително грижа за физическото здраве на разположение, което сложено под неговото родителство или наставничество, законът планува отнемане от независимост до три години или пробация”, съобщи още Вяра Алексиева.

Предстои да се назначи и техническа експертиза за това дали е рисков парапетът в болничното заведение.

„ Ще има такава инспекция. В следствие, по преценка на наблюдаващия прокурор ще бъдат сезирани съответните контролни органи”, съобщи Алексиева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР