Районната прокуратура във Варна предаде на съд Теодора К., която

...
Районната прокуратура във Варна предаде на съд Теодора К., която
Коментари Харесай

Съдят жена, опитала да изведе бебето си в Турция без разрешението на другия родител

Районната прокуратура във Варна съобщи на съд Теодора К., която превела малолетното си дете през границата на страната без разрешението на органите на властта. Това оповестиха от Апелативна прокуратура-Варна.
35-годишната подсъдима ще дава отговор за закононарушение по член 280, алинея 2 от Наказателен кодекс.
На 5 септември 2016 година Теодора извела детето си с полет за Истанбул. За да извърши решението си да пътува в чужбина без разрешението на другия родител, тя закупила билети за вътрешен полет в България от летище Варна. Знаела, че при вътрешните полети не се изисква позволение от другия родител.
Жената купила билети за аероплан от Варна до София и от Варна до Истанбул. След инспекцията на документите на майката и детето на летище Варна от чиновниците на Гранична полиция, подсъдимата се качила на полета за Турция дружно със сина си и по този начин осъществила закононарушението по член 280, алинея 2 от Наказателен кодекс, който ангажира наказателната отговорност на всеки, който преведе през границата без позволение лице, ненавършило 16-годишна възраст.
Районната прокуратура във Варна е наложила възбрана на подсъдимата да напуща страната. Предстои делото против нея да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР