Районната прокуратура във Варна предаде на съд руския гражданин Маирбек

...
Районната прокуратура във Варна предаде на съд руския гражданин Маирбек
Коментари Харесай

Прокуратурата във Варна предаде на съд руснак, минал границата незаконно с фалшиви документи

 Районната прокуратура във Варна съобщи на съд съветския жител Маирбек К. за потребление на преправен документ за идентичност, за нелегално влизане в България, както и за опит да напусне страната ни, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

В интервала от 28 септември до 1 октомври предходната година в изискванията на продължавано закононарушение 28-годишният гражданин на съветския град Грозни показал пред чиновник на Граничен контролно-пропусквателен пункт – село Лесово и във Варна паспорт по пример на Република Румъния. Преправеният документ бил публикуван на името на румънски жител.

Със същия документ Маирбек К. се легитимирал и пред чиновник на Граничен контролно-пропусквателен пункт – летище Варна. С това направил продължавано закононарушение по член 316, по отношение на член 308, алинея 2 от Наказателен кодекс. Това действие се санкционира с отнемане от независимост до 8 години.

На 28 септември 2019 година подсъдимият минал границата на Република България в село Лесово без позволение на органите на властта. На 1 октомври м. година направил опит да премине през Граничен контролно-пропусквателен пункт на летище Варна, като излезе през границата на страната.

Продължаваното закононарушение по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс останало незавършено по независещи от дееца аргументи. То се санкционира с отнемане от независимост до 5 години и санкция до 100 до 300 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР