Районната прокуратура във Варна предаде на съд мъж, засечен от

...
Районната прокуратура във Варна предаде на съд мъж, засечен от
Коментари Харесай

Арестуваха мъж, разпространявал детска порнография

Районната прокуратура във Варна съобщи на съд мъж, засечен от Интерпол в Германия, да популяризира детска порнография, предава пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.

38-годишният Огнян Г. от Варна е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна по две обвинявания - за държане на нецензурен материали и за разпространяване посредством интернет на филми и клипове, съдържащи полови извращения с деца, ненавършили 18 години.

IP - адресът на варненеца бил засечен при европейска профилирана интервенция на Интерпол в 96 страни, която проследила потребителите на мрежа за разпространяване и шерване на нецензурен материали с деца.

Така по сигнал на Интерпол от немския град Висбаден било формирано досъдебното произвеждане против 38-годишния мъж за осъществени продължавани закононарушения.

В интервала от 15 септември до 25 ноември 2015 година Огнян Г. държал компютърна настройка с два твърди диска и портативен корав диск с филми и клипове, на които се съдържали полови подиуми сред деца от еднакъв и друг пол.

По време на следствието против варненеца било открито, че в интервала от 4 ноември до 23 ноември при изискванията на продължавано закононарушение той популяризирал посредством интернет като консуматор с избран IP - адрес в приложение за продан на файлове нецензурен материали с деца.

След сигнала на Интерпол по необходимост било осъществено претършуване и изземване на материалите от вкъщи на подсъдимия.

Заради откритите нецензурен материали с деца в дома на подсъдимия Районната прокуратура във Варна му повдигнала обвиняване и за държане на материали с порнография, за основаването, на които е употребявано малолетно лице.

Освен компютърно - техническа, по делото била назначена и аудиовизуално - художествена експертиза, която открива възрастта на участниците в порнографските филми и клипове по физическото развиване на децата като цялост от морфологични и функционални признаци.

Предстои делото против Огнян Г. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР