Районната прокуратура във Варна предаде на съд бизнеспартньори за измама

...
Районната прокуратура във Варна предаде на съд бизнеспартньори за измама
Коментари Харесай

Измамници завлекли варненски бизнесмени с крупна сума

Районната прокуратура във Варна съобщи на съд бизнеспартньори за машинация на трима строителни бизнесмени в огромни размери. Причинените вреди от Марианна К. и Свилен Р. е в размер на 75 400 лв., оповестяват от пресслужбата на Апелативната прокуратура в морската столица.

Подсъдимите се срещнали посредством варненска адвокатка. 53-годишната Марианна търсела контакти с варненски предприемачи, на които да помогне да се доберат до асимилиране на еврофондове посредством свои познанства в София. Тя афиширала свои „ връзки “ с фонд „ Земеделие “, с ИАРА, с църквата. Регистриран бил консорциум, като за негов шеф бил определен 63-годишния Свилен Р.

За действието на сдружението трябвало да бъдат импортирани средства и по този начин тримата варненски предприемачи внесли разнообразни суми по сметката на консорциума. Общата сума била 75 400 лв., като част от парите били дадени на ръка.

В интервала на измамата – от 28 февруари до 15 юни 2016 година, в това число и пред свидетелка по делото, Свилен Р. теглел пари от сметката на консорциума, които предавал непосредствено или посредством хора на подсъдимата Марианна. Средствата, вложени от бизнесмените, били усвоени напълно от двамата подсъдими.

Подсъдимата Марианна К. има предишна съдимост за измами, идентични с тази, за която в този момент е предадена на съд. Свилен Р. е осъждан, само че оправдан.

Причинените от измамата вреди не са възобновени.

Предстои делото против двамата да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР