Районната прокуратура във Варна поиска постоянен арест за 46-годишен мъж,

...
Районната прокуратура във Варна поиска постоянен арест за 46-годишен мъж,
Коментари Харесай

Мъж източвал Енерго Про със съдебни дела

Районната прокуратура във Варна изиска непрекъснат арест за 46-годишен мъж, който посредством правосъдни каузи прибирал суми от енергодоставчика за Североизточна България „ Енерго Про продажби “ АД.

Първоначално Варненския областен съд отхвърли да остави Петър К. в ареста. 

Според прокуратурата мъжът е притеглен като обвинен за това, че за да набави за себе си или за другиго имотна полза възбудил или поддържал в подвеждане клиенти на енергодоставчика.

Обвиняемият се занимавал с изкупуването на вземания от клиенти на енергодружеството. Те произтичали от осъществени корекции от страна на „ Енерго про продажби “ АД на сметките на клиенти, платили суми за непотребена поправена електрическа енергия. Обвиняемият издирвал тези клиенти, представял се за юрист. 

Обещавал им, че ще води каузи против енергодружеството. За задачата желал да бъде акредитиран. След като се снабдявал с пълномощните, Петър продавал вземанията на клиентите на обвързваните с него търговски сдружения, едно от които било благосъстоятелност на неговия брат.

Веднага по-късно двете търговски сдружения завеждали каузи против „ Енерго Про продажби “ АД. След продобиване на правосъдните каузи, енергодружеството заплащало непринудено всички дължими суми по банковите сметки на двете търговски сдружения. Те обаче не изплащали сумите на клиентите, макар клаузите в договорите за прекачване на вземанията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР