Районната прокуратура във Варна е внесла обвинителен акт в съда

...
Районната прокуратура във Варна е внесла обвинителен акт в съда
Коментари Харесай

Районната прокуратура във Варна предаде на съд водач за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди

Районната прокуратура във Варна е внесла обвинителен акт в съда против 37-годишния Рамадан М. за осъществено закононарушение по член 131, алинея 1, т. 12 от Наказателен кодекс – лека телесна щета по хулигански подбуди.

Деянието е било осъществено на 20 юли 2016 год. към 20 часа. Шофьор на микробус решил да зареди гориво на бензиностанцията до комерсиалния център „ Двете кули “ във Варна. Подал десен мигач и завил към бензиностанцията, като чул в същия миг клаксон и видял джип, който присветвал с фарове. Джипът последвал микробуса на бензиностанцията. От него слязъл подсъдимият Рамадан. Водачът на микробуса отворил стъклото и попитал мъжа какво става и какъв е казусът. Тогава подсъдимият му нанесъл удар с пестник в устата.

Назначената по досъдебното произвеждане съдебномедицинска експертиза открила, че потърпевшият от удара на Рамадан мъж е с травматични отоци на носа и горната джука, кръвонасядания, разкъсно-контузни рани по лигавицата на горната джука, мозъчно разтърсване и други контузии, които обусловили краткотрайно разстройството на здравето му, неопасно за живота.

Предаването на съд на Рамадан става близо четири години по-късно, защото се е укривал и е бил търсен от органите на реда. Досъдебното произвеждане е било спряно до установяването му.

Подсъдимият е с главно обучение и е неосъждан. Според прокуратурата хулиганските подбуди за нанасянето на телесната щета са нестимулирана с нищо експанзия на обществено място, а аргументите за закононарушението - неуважение на открития правов ред в страната.
Ако бъде приет за отговорен, Рамадан М. може да получи наказване по три години отнемане от независимост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР