Районната прокуратура в Търговище приключи успешно работа по образуваните на

...
Районната прокуратура в Търговище приключи успешно работа по образуваните на
Коментари Харесай

Осъдиха условно 11 афганистански бежанци

Районната прокуратура в Търговище завърши сполучливо работа по формираните на 23 март 2022 година бързи производства против 11 афганистански бежанци.

Те бяха привлечени към наказателна отговорност, за прекосяването границата на България без позволение. Бяха хванати покрай село Бистра същия ден сутринта, осведомят от Апелативната прокуратура във Варна.

Младите мъже се самоопределили като афганистанци, само че никой от тях не показал документи за идентичност. Двама от групата декларирали, че са на 16 и на 17 години, а останалите - на възраст сред 18 и 24 години. Те минали незаконно държавната ни границата на неустановено все още място, като са отказали да дават пояснения.

Всеки един от пълнолетните мъже е наказан с „ отнемане от независимост “ за период от пет месеца, като изтърпяването на наказването се отсрочва с три години изпитателен период. Те би трябвало да заплатят и санкции в размер на 100 лв.. Непълнолетните са наказани на по три месеца „ отнемане от независимост “, като изтърпяването на наказването е отсрочено с две години изпитателен период и към него е добавено публично неодобрение.

Одобрените от Районния съд в Търговище съглашения не подлежат на обжалване и са приведени в осъществяване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР