Районната прокуратура в Търговище е образувала досъдебно производство за причиняване

...
Районната прокуратура в Търговище е образувала досъдебно производство за причиняване
Коментари Харесай

Търговищката прокуратура разследва смърт на 3-годишно в приемно семейство


Районната прокуратура в Търговище е образувала досъдебно произвеждане за причиняване на гибел по несъобразителност на 3-годишно дете, съобщи Българска национална телевизия.

Момченцето от преславското село Троица е било с надбъбречна непълнота. То е умряло осем дни, откакто е изведено от фамилната среда и е настанено в приемно семейство.

Според обществените служащи незабавната мярка е била наложителна, разяснява пред БНР шефът на Регионалната дирекция " Социално подкрепяне " в Шумен Мартина Драгнева.

" На 15 май сътрудниците са в дома на бащата. Предприемат незабавната мярка, тъй като на този стадий това, което откриват, смятат, че е риск за живота и здравето на детето ", уточни тя.

Бащата Шукри Зекериев обаче счита, че детето му е било взето непозволено.

" Социалните служащи ме нападнаха и споделиха, че пия непрекъснато. Аз, в случай че пиех непрекъснато, това дете можех ли да го виждам година и половина? Радвах се, че го взеха и ще го гледат добре, само че ето какво стана. Докторът във Варна ми сподели, че детето би трябвало да взема тези медикаменти, другояче получава рецесия и си отпътува. Аз им обясних какви медикаменти би трябвало да пие детето, написано им беше и на едната кутия от горната страна ", описа бащата.

Според шефа на МБАЛ - Търговище доктор Иван Светулков момченцето е било докарано в незабавното поделение на болничното заведение в извънредно тежко положение. Реанимационният екип не е съумял да направи нищо макар положените старания. Аутопсията е потвърдила двустранна пневмония.

Александър Миланов, изпълнителен шеф на Националната асоциация за приемна грижа, съобщи, че те са осведомени със случая.

" Приемните родители са постъпили извънредно отговорно. При първите недоволства, които детето е имало, са повикали персонален доктор за обзор. Той е открил терапия. Съвсем съзнателно са давали тази лечението на детето, както и лечението за главното му заболяване. Когато недоволствата на детето са траяли, те са завели момчето в незабавния център на болничното заведение ", изясни той.

По думите му е трябвало и персоналният доктор да алармира, че казусът е по-сериозен.

" Това, че детето е било заведено в незабавния център незабавно, е добър знак, че приемните родители са били извънредно загрижени ", настоя той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР