Районната прокуратура в Стара Загора внесе обвинителен акт срещу 17-годишно

...
Районната прокуратура в Стара Загора внесе обвинителен акт срещу 17-годишно
Коментари Харесай

Бебе загина, след като 17-годишната му майка го остави без надзор до горяща печка

 Районната прокуратура в Стара Загора внесе обвинителен акт против 17-годишно момиче поради това, че по несъобразителност е предизвикало гибелта на петмесечното си дете. Случаят е от 11 януари тази година. Освен умрялото момиченце, обвинената има и двегодишна щерка.

Според известието на прокуратурата бебето е умряло от задушаване с въглероден окис, откакто в къщата, в която живее момичето, зародил пожар. Това оповестиха от прокуратурата.

На 11 януари 17-годишната решила да отиде до съседите, с цел да изпълни вода. Оставила 2-годишната си щерка пред входа, а бебето в кошарата, намираща се в непосредствена непосредственост до запалена печка на дърва.

В къщата нямало други хора, които да се грижат или наглеждат децата. В това време от печката зародил пожар. Пламъците обхванали цялата стая, в това число и кошарата, а оттова и цялата къща.

На връщане от съседите, младата жена с букви А.С. видяла, че от къщата излизат мощен пушек и пламъци.

След като не могла да стигне до стаята с детето, се намокрила и направила втори опит да влезе. Съседи са я изкарали от горящата сграда. Жената е изпаднала в потрес и се е опомнила в колата за спешна помощ на път за болничното заведение, написа " 24 часа ".

Пожарникари от Стара Загора загасят пожара, след което е осъществен оглед на местопроизшествието.

По делото са разпитани очевидци, направени експертизи, приобщени материални доказателства и други Предстои Районен съд – Стара Загора да насрочи съвещание по делото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР