Районната прокуратура в Стара Загора ускорява делото по случая с

...
Районната прокуратура в Стара Загора ускорява делото по случая с
Коментари Харесай

Прокуратурата ускорява разследването за обезобразеното 18-годишно момиче

Районната прокуратура в Стара Загора форсира делото по случая с 18-годишното момиче, което беше обезобразено, откакто нападателят ѝ я атакува с макетно ножче. По следствието е назначен екип от наблюдаващи прокурори, излиза наяве от известие на прокуратурата.

Внезапните ускорителни дейности на управляващите идват едвам месец, откакто въпросното закононарушение е осъществено, само че единствено ден откакто то провокира необятен медиен отзив. Младото момиче от Стара Загора е получило голям брой рани от удари с макетно ножче, като носът ѝ е строшен, а косата ѝ е била остригана от нападателя с особена свирепост. В болничното заведение лекарите са създали 400 шева по ръцете, краката и гърдите.

Въпреки това причинителят не е арестуван поради неразбираема здравна експертиза. Окръжният съд дефинира жестокостите по тялото на момичето за " лека телесна щета ", което се третира като закононарушение с по-ниска социална заплаха и по тази причина причинителят не е арестуван.

" Констатирано е, че се касае за случай, който разкрива фактическа и правна трудност и висока степен на социална заплаха на действието. С оглед на това е основан екип от наблюдаващи прокурори от Районна прокуратура - Стара Загора, които да подхващат дейности по ускорение на следствието ", се споделя в известието на прокуратурата.

От там показват, че ще бъде направена спомагателна съдебномедицинска експертиза с присъединяване на три движимости лица - лекари от разнообразни области на медицината, които ще освидетелстват в допълнение потърпевшата. Те ще би трябвало да изготвят заключението си в най-кратък период.

След това екипът от наблюдаващи прокурор ще реши съответната мярка за неотклонение по отношение на причинителя с оглед публичната заплаха на действието.

Според информация на " 24 часа " 26-годишен причинител е бил в пробация по друго дело за хулигански побой, когато е арестуван за нападението на 18-годишната си някогашна другарка. Междувременно в обществените мрежи се разпространиха фотоси на мъжа. Потребители настояват, че той работи като защита в нощно заведение в Стара Загора, а от там излязоха с публична позиция, с цел да уточнят, че обвинения " не работи и няма да работи " в заведението.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР