Районната прокуратура в Стара Загора ще обедини двете разследвания срещу

...
Районната прокуратура в Стара Загора ще обедини двете разследвания срещу
Коментари Харесай

До 10 години затвор грозят задържания за насилието над момичето от Стара Загора


Районната прокуратура в Стара Загора ще сплоти двете следствия против Георги Георгиев - за принуждение над 18 годишното момиче и за закана с ликвидиране, и ще му повдигне нови обвинявания, стана ясно през днешния ден. 

До 10 години затвор грозят обвиненият за обезобразяването на  Дебора Михайлова, съобщи на брифинг пред публицисти наблюдаващият прокурор по делото Десислава Калайджиева. Тя посочи, че това е оптималното наказване, което може да бъде присъдено за нанасяне на междинна телесна щета. " На базата на изчерпателен разбор, който сме направили тримата наблюдаващи прокурори по делото, сме стигнали до заключението, че следва да бъдат осъществени нови дейности по привличане и разпит на обвиненото лице “, сподели още Калайджиева. И уточни, че по отношение на него ще бъде повдигнато и обвиняване за това че на 26 юни в Стара Загора в стая в апартамент е принудил потърпевшата да претърпи нещо обратно на волята си като остригал част от косата й и използвал мощ - удар с пестник. Калайджиева добави, че до края на седмицата ще бъдат повдигнати новите обвинявания на Георгиев. 

Адвокатът на 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора, която беше нарязана с макетен нож, съобщи по-рано тази заран, че чака по-тежко обвиняване против обвинения за насилието. Той сподели, че съгласно новата съдебно-медицинска експертиза, съгласно която 18-годишното момиче е претърпяло не една, а две междинни телесни повреди в нощта на нападението.  

" Очакваме актуалното обвиняване в резултат на експертизата следва да бъде в състав, който предвижда от 2 до 10 години - това е преценка и работа на прокуратурата, ние бихме изразили нашето мнение на по-късен стадий в процеса ", сподели Славов в изявление за Нова ТВ. Той изясни, че в този момент прокуратурата ще уточни обвиняването. 

Според новата експертиза черепно-мозъчната контузия на Дебора е довела до разстройство на здравето, което е било краткотрайно рисково за живота. Имало е действителна заплаха Дебора да загуби живота си, а не хипотетична, а настъпването на гибел или оцеляването са били еднообразно вероятни. За раните, нанесени с макетен нож по цялото тяло, заключението е, че те са довели до обезобразяване на младата жена. 

Физическото положение на момичето се усъвършенства, само че няма основна смяна в психическото й положение - тя сънува  кошмари от момента на случая, описа Делян Славов. 

Заподозрян за насилието е Георги Георгиев, който беше арестуван наново на 30 юли, откакто случаят  стана обществен и провокира мощна социална реакция в цялата страна.  Случаят с насилието над 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора провокира вълна от цивилен демонстрации в цялата страна. В резултат депутатите прекъснаха ваканцията си и се събраха на изключително съвещание на 7 август, на което одобриха законодателни промени, свързани с домашното принуждение, които към този момент са в действие - с тях се увеличи кръгът от хора, които попадат под обсега на закона, като се включват и тези, които са в интимна връзка, продължаваща повече от 60 дни. Казусът повдигна въпроса освен за насилието, само че и за работата на институциите.  

 
Законът за отбрана от домашно принуждение ще донесе най-малко 10 съществени промени в ситуацията на потърпевшите
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР