Районната прокуратура в Стара Загора се самосезира и образува досъдебно

...
Районната прокуратура в Стара Загора се самосезира и образува досъдебно
Коментари Харесай

Прокуратурата се зае със случая, при който куче ухапа жестоко жена в Павел баня

Районната прокуратура в Стара Загора се самосезира и образува досъдебно произвеждане за нахапана от от куче жена в Павел баня, оповестиха през днешния ден от Апелативната прокуратура в Пловдив. Образувано е досъдебно производство по мотив излъчени в медии репортажи и изявления за жена, потърпевша от нахапвания от куче.

Инцидентът стана в петък, когато 47-годишната Ивелина била нападната и грубо нахапана от каракачанска овчарка, изскочила от парцел край града. Било умъртвено и едното от двете кучета, с които дамата била на излязла на разходка.

От прокуратурата прецизират, че по отношение на изложените данни в медийните изявления се прави следствие за това, че в  Павел баня, област Стара Загора, не са положени задоволително грижи за гръбначно животно – куче, което се е намирало под контрол, вследствие на което животното е предизвикало телесна щета на човек. По данни от медиите, животното изскочило от парцел на софийска компания, която се занимава с произвеждане на рози.

Наблюдаващият прокурор е дал инструкции на проверяващите органи, които в период следва да открият притежателя на кучето, къде се отглеждало то, при какви условия, кой е имал отговорността да се грижи за него и упражнявания контрол. По досъдебното произвеждане следва да бъдат разпитани очевидци, назначена здравна експертиза за определяне характера на нанесените телесни повреди на потърпевшата и ветеринарно-техническа експертиза. Следва да се откри и дали са спазени условията на наредбата на общината за придобиване, владение и развъждане на животни – домашни любимци и селскостопански животни.

Срокът на следствието е двумесечен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР