Районната прокуратура в Стара Загора разпореди извършването на проверки в

...
Районната прокуратура в Стара Загора разпореди извършването на проверки в
Коментари Харесай

Засилени проверки в заведенията в Старозагорско за продажбата на райски газ

Районната прокуратура в Стара Загора разпореди осъществяването на инспекции в нощните заведения, питейни заведения и нощни заведения на територията на общините Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Раднево, Гълъбово, Гурково, Павел баня, Николаево, Мъглиж, Братя Даскалови и Опан за продажба на. божествен газ  на малолетни лица.

Необходимостта от осъществяване на инспекциите произтича от зачестилите случаи в страната на приложимост на това вещество от малолетни и малолетни, както и почналите инспекции на територията на столицата от чиновници към Комисията за отбрана на потребителите (КЗП), оповестиха от обвиняването..

При осъществяването на инспекциите следва да се следи и за нарушавания, свързани със възбраните за защита на публичния ред на територията на съответната община, сервирането и продажбата на спиртни питиета и на цигари на лица до 18 година, както и за съблюдаване наредбите по отношение на прелюдия „ Час на засилен наставнически надзор “.

Проверките следва да се извършат от длъжностни лица от общинската администрация и чиновници на полицията в нощните заведения, питейни заведения и нощни заведения на територията на съответната община.

След привършване им прокуратурата ще изиска систематизирана писмена информаци я по отношение на това има ли открити нарушавания, какъв брой на брой са те и на кои разпореждания от съответната Наредба на общината или от други нормативни актове, както и какви ограничения са подхванати по отношение на откритите нарушавания - формирани актове, издадени наказателни постановления, направени наставления, формирани протоколи за предизвестия по Закона за Министерство на вътрешните работи и други.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР