Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем 43-годишния А.Н.

...
Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем 43-годишния А.Н.
Коментари Харесай

Мъж ограби три пъти двама души в Стара Загора

Районната прокуратура в Стара Загора притегли като обвинен 43-годишния А.Н. за това, че в интервала от 14 до 16 април т.г. в Стара Загора, в изискванията на продължавано закононарушение, на три пъти е лишил непознати пари и движими движимости. Това оповестяват от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Потърпевши са двама мъже на 72 и на 52 години. Обвиняемият е използвал по отношение на тях мощ и опасност, съобщи Българска телеграфна агенция.

Двамата потърпевши мъже са обитавали фургон, защото били без дом и живели от обществени помощи, посочват още от обвиняването. На 14 април т.г. по-възрастният от тях бил самичък в помещението, когато към 1:00 часа във фургона влезнал А.Н. Той носел в ръката си дървен кол, осветил потърпевшия с фенер, надвесил се над него и му изискал парите, след което го е съборил на земята.

Пострадалият му дал сумата от 50 лв..

В нощта на 15 април обвиненият още веднъж отишъл във фургона, където 72-годишният мъж бил самичък. В нетрезво положение А.Н. изискал от него пари и защото се изплашил, той му дал още 65 лв..

На 16 април денем във фургона били двамата потърпевши, когато още веднъж при тях влезнал А.Н., претършувал облеклата

на 72-годишния потърпевш и взел дребна сума пари. След това почнал да удря 52-годишния мъж и му лишил якето и елека, с които бил облечен. Обвиняемият е откраднал и едно радио. 

Общата сума на отнетите пари е 173 лв..

А.Н. е осъждан за обири, изтърпявал е наказване " отнемане от независимост ", показват още от Апелативната прокуратура. Днес Районна прокуратура – Стара Загора внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.  

           
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР