Районната прокуратура в Стара Загора е привлякла като обвиняем непълнолетно

...
Районната прокуратура в Стара Загора е привлякла като обвиняем непълнолетно
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения и задържаха непълнолетно момче за измама

Районната прокуратура в Стара Загора е привлякла като обвинен малолетно момче и негов помощник за машинация. Това оповестяват от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

На 3 март т.г. 15-годишният Н.А. и В.Н. на 46 години в съучастничество между тях заблудили мъж, че ще му продадат каравана. За задачата малолетният употребявал профил в обществените мрежи, в който се представял за жена и предложил за продажба разнообразни артикули, в това число и каравана с продажна цена от 2500 лв.. В обявата имало и посочен телефон. Пострадалият мъж се свързал с Н.А. по телефона и му било обяснено, че би трябвало да преведе капаро в размер на 700 лева Той превел сумата, която била изтеглена от В.Н.

Двамата обвинени са открити като съпричастни към осъществени поредност от измами по същата скица в цялата страна. По време на следствието са разпитани очевидци, осъществени са претърсвания по адреси и са конфискувани мобилни апарати, пластики на банкови карти, СИМ-карти и документи, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи.

По искане на наблюдаващия прокурор на двамата обвинени е наложена най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Днес в Стара Загора ще се състои образование на експерти за противодействието на детската престъпност. По време на него шефове на просветителни институции, педагогичен съветници, учебни психолози и други, чиято работа е обвързвана с малолетни и малолетни, ще покачат професионалните си умения. Обучението се осъществя след работна среща сред шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора и административния началник на Районна прокуратура – Стара Загора, на която са разисквани съществени трендове на развиване на младежката и детска престъпност. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР