Районната прокуратура в Смолян разпореди задържането за още 72 часа

Районната прокуратура в Смолян разпореди задържането за още 72 часа ...

Рекордьорът по нарушена карантина в Смолян е задържан за 72 часа.

Районната прокуратура в Смолян разпореди задържането за още 72 часа в ареста на 21-годишният С.К., който четири пъти бе заловен да нарушава карантината за десетина дни. 24-часовото полицейско задържане след последното нарушение изтича днес следобед. С прокурорско разпореждане С.К. ще продължи да бъде в ареста още 72 часа, а от прокуратурата ще внесат искане в съда за

постоянна мярка за задържане на рекордьора.

Младият мъж се е прибрал в България от Швеция през граничния пункт в Русе. Наложена му е задължителна карантина. Той обаче четири пъти е заловен да я нарушава - два пъти в района на Рудозем и два пъти в района на Смолян.

По четирите случая са заведени бързи производства - две в Мадан и две в Смолян. Отделно срещу С.К. се води и производство за кражба на имущество и пари от дома на чичо му в рудоземското село Борие, където трябвало да кара карантината си. Чичото твърди в жалба, че от домът му са изчезнали два мобилни телефона, телевизор и 6 200 шведски крони на стойност 1 500 лв.

"Никой не го иска от близките му. Той реално няма къде да кара карантината си. Не осъзнава изобщо сериозността на нарушенията си", обясняват запознати с историята му.

Източник: dnesplus.bg