Районната прокуратура в Сливен започна проверка по случай с развален

...
Районната прокуратура в Сливен започна проверка по случай с развален
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява сигнал за мухлясал кашкавал в училищни закуски

Районната прокуратура в Сливен стартира инспекция по случай с негоден кашкавал в учебни закуски, оповестиха от институцията.

Прокуратурата се е самосезирала по сигнали за това, че в някои детски градини и учебни заведения в Сливен, деца са получили закуски с плесенясал кашкавал по стратегия " Училищно мляко ".

По случая е формирана кореспонденция, която да откри има ли нарушени правила, уреждащи производството, преработката и съхранението на визираните храни, както и дали това е изложило на заплаха здравето и живота на децата.

Проверката е предоставена на ОД на МВР-Сливен, " Икономическа полиция ", на Регионалната здравна ревизия в града и Областната дирекция по сигурност на храните - Сливен. Срокът за осъществяване на инспекцията е 30 дни.

Миналата седмица класни ръководители и шефове от Сливен алармираха, че възпитаници в града са получили за закуска плесенясал кашкавал. Етикетът на млечния артикул демонстрира, той е създаден от хасковската компания " Млечни артикули Тракия " на 8 май 2018 година, а срокът му на валидност е до 24 юни 2019 година Според Българския държавен стандарт обаче този период не може да е по-дълъг от 10 месеца.

Разваленият кашкавал е бил доставен и учебни заведения в Ямбол, оповестиха и учебни шефове от града.

Храните по програмата " Училищно мляко " се обезпечават по контракт сред самите образователните заведения и компания снабдител, определена от Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ), а контролът върху качеството на млечните артикули се реализира от Агенцията по сигурност на храните.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР