Районната прокуратура в Силистра ще разпита майката на изчезналото в

...
Районната прокуратура в Силистра ще разпита майката на изчезналото в
Коментари Харесай

Уадавилият се в Дунав 16-годишен Боян показал на майка си клип как скача в реката

Районната прокуратура в Силистра ще разпита майката на изчезналото в река Дунав 16-годишно момче. Тялото му е било открито в региона на румънския град Владени, на към 10 км от мястото, където детето скочи да плува на 18 юни тази година.

Информацията за откритото тяло на 16-годишния възпитаник е подадена от взаимния контактен център по полицейско и митническо съдействие сред България и Румъния, основан в Гюргево. Майката на детето е била поканена да разпознае тялото на сина си.

Както осведоми пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, на 18 юни към 20,05 часа е получен сигнал на незабавния телефон 112 за момче, което скочило в река Дунав и било повлечено от течението. За случая алармирали другари на 16-годишния възпитаник Боян В. и жена от намиращо се наоколо заведение, която станала несъзнателен очевидец.

Районната прокуратура в Силистра образува тогава досъдебно произвеждане по член 127, алинея 2 от Наказателен кодекс за вероятно склоняване на момчето към самоубийство. Разпитани към този момент са тримата другари на Боян, които са били с него във съдбовната вечер.

Предния ден момчето посочило на майка си клип по какъв начин скача в река Дунав. На 18 юни той завел приятелите си на реката, с цел да им покаже уменията си, само че течението го повлякло. Притеклият се на помощ 23-годишен юноша от компанията на ученика скочил да му помогне, само че като не съумял да се добере до Боян, се върнал на брега, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР