Районната прокуратура в Шумен ръководи досъдебно производство по повод пътния

...
Районната прокуратура в Шумен ръководи досъдебно производство по повод пътния
Коментари Харесай

Прокуратурата изяснява причините за катастрофата с Цвета Караянчева

Районната прокуратура в Шумен управлява досъдебно произвеждане във връзка пътния случай с автомобил, в който е пътувала председателката на Народното събрание
Досъдебно произвеждане за причиняване по несъобразителност на междинна телесна щета в пътнотранспортно произшествие управлява Районната прокуратура в Шумен.
Разследването по член 343, алинея 1, писмен знак „ б " от Наказателния кодекс е почнало през вчерашния ден, откакто след 10 часа на пътя Силистра - Шумен е зародил пътен случай сред два насрещно движещи се автомобила. Единият от тях е на НСО и е бил ръководен от чиновник на службата за защита.
В него е пътувала председателката на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя е единственият потърпевш при пътнотранспортното произшествие. Оказана й е здравна помощ, а по-късно е била превозена в София. Назначена е здравна експертиза, която ще открива степента на травматичното й увреждане.
Другият автомобил в случая е лека кола, ръководена от млада жена. Шофьорът на НСО и лидерката на другия автомобил са тествани за алкохол. Пробите и на двамата водачи са негативни.
Извършен е оглед на местопроизшествието. Разпитани са трима очевидци по делото. Предстои да бъде назначена и автотехническа експертиза, с цел да бъде открит механизмът на пътнотранспортното произшествие.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР