Районната прокуратура в Шумен ръководи досъдебно производство по член 331

...
Районната прокуратура в Шумен ръководи досъдебно производство по член 331
Коментари Харесай

Проверяват ужасяващата смърт на малки дечица в Шумен

Районната прокуратура в Шумен управлява досъдебно произвеждане по член 331 от Наказателния кодекс, формирано през днешния ден във връзка пожар, при който е породена гибелта на две деца. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

В момента се прави оглед на произшествието – изоставена вила в местността "При манастира " край Шумен, от проверяващи и криминалисти от ОДМВР под управлението на прокуратурата. Днес преди обяд майката на децата – на пет месеца и на една година и половина, ги заключила в постройката и отишла да напои коня си. Жената дружно с четирите си деца се е самонастанила в изоставената вила, разкри окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева.

В отсъствието на майката постройката пламва, а по-късно от огъня се взривява и газова бутилка. Пламъците обхванали и помещението, в което били децата. Засега се счита, че повода на пожара, предизвикал гибелта на двете деца в изоставената вила, е нелегално присъединение към електропреносната мрежа, довело до късо съединяване. На мястото на трагичния случай са и чиновници на електропреносното сдружение.

Разследващите са издирвали и третото дете на дамата, която има общо 4 деца. То обаче е намерено при родственици и е живо и крепко. Четвъртото дете на дамата е било в часа на случая при татко си.

Действията по следствието на тежкия инидент не престават. Прокуратурата и ОДМВР в Шумен ще дадат спомагателна информация за нещастието, когато има повече данни по случая.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР