Районната прокуратура в Шумен предаде на съд мъж, причинил телесни

...
Районната прокуратура в Шумен предаде на съд мъж, причинил телесни
Коментари Харесай

Съдят мъж, пребил чужденец от Свидетелите на Йехова

Районната прокуратура в Шумен съобщи на съд мъж, предизвикал телесни повреди по хулигански и ксенофобски подбуди на двама

24-годишният шуменец Николай Н. е предаден на съд по обвинителен акт на Районната прокуратура в Шумен по две обвинявания – за причиняване на междинна и лека телесна щета на двама мъже по хулигански и ксенофобски подбуди.

В интервала от 7 януари до 29 януари 2016 година подсъдимият Николай срещнал няколко пъти непознатия за него Ст. Д. Още при първата инцидентна среща той бил подразнен, че непознатият го загледал, макар обясненията му, че се е припознал. След няколко дни последвала още веднъж инцидентна среща сред двамата в търговски обект в Шумен. Без да каже нищо, Николай блъснал няколко пъти нарочения от него Ст.Д. Той паднал върху стъклената витрина на магазина, която се счупила. С удари Николай изхвърлил потърпевшия на улицата. От побоя мъжът получил строшаване на носни кости.

В края на януари 2016 година подсъдимият видял жертвата си на автобусна спирка в града. С удар в окото Ст. Д. бил съборен на земята. Придружаващите побойника двама мъже ритали падналия на земята шуменец, който подал сигнал на незабавния телефон 112, откакто нападателите му си тръгнали.

На 30 юли 2016 година в градската градина на Шумен Николай Н. нападнал разхождащ се по алеите чужденец, който му предложил брошура във връзка конгрес на „ Свидетели на Йехова “. С ритник в главата 24-годишният обвиняем блъснал жертвата си, който останал имобилен на земята и в кръв. На потърпевшия се притекли на помощ двама служители на реда, които видели случая, само че Николай съумял да избяга от местопроизшествието.

Съдебномедицинските експертизи на двамата потърпевши от експанзията на побойника потвърждават, че нанесените от него телесни повреди са междинна и лека. Причина за осъществяване на закононарушенията съгласно обвиняването са грубото неуважение на физическата цялост на личността, закона и правовия ред.

Предстои делото против 24-годишния Николай Н. да бъде планувано за разглеждане в Шуменския областен съд.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР