Районната прокуратура в Русе разследва пожара в COVID отделението на

...
Районната прокуратура в Русе разследва пожара в COVID отделението на
Коментари Харесай

Прокуратурата в Русе разследва пожара в COVID отделение

Районната прокуратура в Русе проверява пожара в Коронавирус отделението на Университетската болница " Медика " в Русе, оповестиха от прокуратурата. Пламъците са лумнали към 4 часа тази заран, а случаят е породен от пациентка, която свалила кислородната си маска, след което взела запалка, с цел да потърси изпуснат предмет под леглото.

От близостта на огъня до кислорода маската се възпламенила и бил провокиран пожар. При произшествието няма потърпевши, а единствено материални вреди.

Прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане за закононарушение - причиняване на пожар по несъобразителност, който е представлявал заплаха за живота на други хора. За него законът планува наказване до три години затвор.

На мястото е осъществен оглед. Разпитани са очевидци. Осигурени са нужните ограничения за сигурност на участниците в следствените дейности. Предстои назначение на пожаро-технически, ценови и медицински експертизи.

Административният отдел на Русенската окръжна прокуратура също се е самосезирал по случая. Възложена е инспекция, при която са изискани правилникът за вътрешния ред в отделението на болничното заведение, както и останалите документи, свързани с контрола на движимостите, които могат да внасят настанените на лекуване пациенти.

При нужда ще бъдат дадени съответни наставления, осведомят от прокуратурата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР