Районната прокуратура в Разград предаде на съд мъж, отишъл в

...
Районната прокуратура в Разград предаде на съд мъж, отишъл в
Коментари Харесай

Мъж под карантина тръгна за новата си лична карта и загази

 Районната прокуратура в Разград съобщи на съд мъж, отишъл в ОД на Министерство на вътрешните работи в Разград да получи новата си персонална карта по време на наложителна карантина, оповестиха от пресцентърана Апелативна прокуратура във Варна.  

38-годишният водач на товарен автомобил Хюсеин Ю. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Разград за неспазване на наложената му карантина след завръщане от Западна Европа – закононарушение по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс.

На 22 април тази година Хюсеин напуснал България с товарния си автомобил, с цел да извърши курс до Западна Европа. На 30 април се прибрал в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Дунав мост.  Поставен бил под наложителна 14-дневна карантина като мярка срещу разпространяването на COVID-19. В предписанието на РЗИ в Русе 38-годишният водач показал, че ще търпи изолацията на адрес в село Ясеновец, което към днешна дата е сложено под карантина поради няколко случая на инфектирани с коронавирусната зараза.

На  4 май тази година подсъдимият се сетил, че е подал заявление за издаване на нова персонална карта. Отишъл в постройката на бранш " Български документи за идентичност “ на ОД на Министерство на вътрешните работи в Разград. При осъществената информация на чиновниците на бранша се оказало, че от 30 април до 13 май Хюсеин е подложен под карантина. Така било формирано бързо произвеждане против него за нарушаването на откритите карантинни ограничения срещу разпространяването на COVID-19 в страната.

Делото против него е било планувано в Разградския областен съд за разглеждане на 22 май тази година. Заради блокираното поради заболели от ковид в село Ясеновец сега то ще бъде отсрочено за друга дата.  

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР