Районната прокуратура в Разград предаде на съд кмета на лознишкото

...
Районната прокуратура в Разград предаде на съд кмета на лознишкото
Коментари Харесай

Съдят кмета на село Бели Лом


Районната прокуратура в Разград съобщи на съд кмета на лознишкото село Бели Лом за документно закононарушение, оповестиха от прокуратурата.

57-годишната кметица на село Бели Лом Мейнур А. ще дава отговор за документно закононарушение при издаване на удостоверения за наследници, осъществено като продължавано действие.

На 7 октомври 2014 година и на 9 юни 2015 год. подсъдимата съставила удостоверения за наследници на живелия в селото Новман Хюсеинов.
В удостоверението 57-годишната Мейнур изключила от кръга на наследниците брачната половинка и сина на Хюсеинов. Така като длъжностно лице тя вписала единствено 7 (седем) наследници, вместо 9 (девет).

Кметът на селото Мейнур А. показала персонално удостоверението за наследници на починалия Хюсеинов пред разградски нотариус. Наследник на умрелия Хюсеинов й продал правото на благосъстоятелност върху целия му дял от аграрни земи в землището на Бели Лом.

При разпита си по време на досъдебното произвеждане Мейнур А. не се признала за отговорна, като декларирала, че самата тя е наследничка на Хюсеинов, само че не знаела за съществуването на родственик с името Джалил. Това обаче опонира на уверение за наследници на Хюсеинов, в което собственоръчно кметицата е изписала имената на неговия наследник Джалил.

Предстои делото против 57-годишната жена, която е с висше обучение, да бъде планувано за разглеждане в Разградския областен съд.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР