Районната прокуратура в Разград образува досъдебно производство за проявена жестокост

...
Районната прокуратура в Разград образува досъдебно производство за проявена жестокост
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва жестокост към лъва от зоокъта в Разград

Районната прокуратура в Разград образува досъдебно производств о за проявена свирепост към лъва Любо от зоокъта в града.

Разследването стартира неотложно и е за осъществено престъпление  което ангажира наказателната отговорност на всеки, показал свирепост към гръбначно животно, на което аргументи гибел, тежко или трайно увреждане.

Законен мотив за формиране на досъдебното произвеждане е сигнал до Районната прокуратура в Разград от Неправителствени организации за отбрана на животните в Лудогорието. Оттам са уведомили прокуратурата за положението на лъва Любо в разградския зоокът.

Правозащитниците настояват в сигнала си, че мъжкият лъв е очевидно болен и има повредена лапа. В същото време съгласно тях договорът за здравно обслужване на животните в зоокъта е изминал и не е удължен. -->

Разследването ще изиска медицинските документи и ще назначи ветеринарномедицинска експертиза, която да откри уврежданията на лъв а, да оцени степента им и последствията от тях.

Ще бъдат изискани и документи от община Разград за определяне статута на зоокъта, собствеността на животните, положението им и виновните чиновници за развъждането им. 

Районната прокуратура в Разград е разпоредила следствието да се извърши в двумесечен период.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР