Районната прокуратура в Разград образува досъдебно производство за проявена жестокост

...
Районната прокуратура в Разград образува досъдебно производство за проявена жестокост
Коментари Харесай

Разследват сигнал за жестокост към лъв в зоопарка в Разград

Районната прокуратура в Разград образува досъдебно произвеждане за проявена свирепост към лъва Любо от зоологическата градина в града.

Разследването стартира по сигнал от Неправителствени организации за отбрана на животните в Лудогорието. Оттам са уведомили прокуратурата за положението на лъва Любо в разградския зоокът. Правозащитниците сигнализират, че мъжкото животно е очевидно болно и има повредена лапа. Те настояват и че договорът за здравно обслужване на животните в зоопарка е изминал и по този начин и не е бил удължен.

Ще бъдат изискани медицинските документи, а също ще се назначи ветеринарномедицинска експертиза, която да откри уврежданията на лъва, да оцени степента им и последствията от тях. Ще бъдат изискани и документи от общината за определяне статута на зоологическата градина, собствеността на животните, положението им и виновните чиновници за развъждането им.

Разследването на случая би трябвало да завърши до 2 месеца.

Припомняме, предходната година известност доби и казусът с двете лъвчета Терез и Максуд от зоопарка в Пазарджик, които след редица митинги в последна сметка бяха изпратени в избавителен център в Холандия. В случая се намеси даже министър председателят Бойко Борисов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР