Районната прокуратура в Пловдив ще провери дали наистина дипломата на

...
Районната прокуратура в Пловдив ще провери дали наистина дипломата на
Коментари Харесай

Прокуратурата подгони общинарка за фалшива диплома

Районната прокуратура в Пловдив ще ревизира дали в действителност дипломата на служителката в община „ Родопи “ и нов член на Националния съвет на Българска социалистическа партия Десислава Йорданова за бакалавър от Пловдивския университет, е подправена. Това оповестиха от държавното обвиняване.

Оттам прецизираха, че са се самосезирали след журналистическо следствие на Нова телевизия „ Как се взема степен „ магистър “ без „ бакалавър “? “, излъчено на 27 септември 2020 година

Десислава Йорданова, чийто татко е народен представител от левицата, стана обект на журналистическо следствие по сигнал, че няма висше обучение, а работи на такава служба в родопската община. Тя приключила с отличие магистратура в Медицинския университет в Пловдив, където обаче кандидатствала със служебна записка от Пловдивския университет за приключена бакалавърска степен. Проблемът е точно с образованието й за бакалавър, тъй като в регистрите на ПУ „ П. Хилендарски “ не била открита тапия на нейно име. На всичкото от горната страна се оказало, че от Пловдивският университет не издават подобен вид служебни бележки, каквато Йорданова е показала в МУ. След като от управлението на Медицинския университет открили, че студентката им непозволено е кандидатствала при тях за магистратура за здравен мениджмънт, анулирали с решение на Академичния съвет нейната магистърска тапия.

По случая е формирана кореспонденция в Района прокуратура – Пловдив и е назначена предварителна инспекция, която ще се прави от отдел „ Икономическа полиция “ на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, за определяне на вероятно осъществено документно закононарушение. По преписката ще бъдат тествани изнесените данни в обявата за съставен  неистинен формален документ – служебна записка за приключена бакалавърска просветителна степен.

Срокът за привършване на инспекцията е едномесечен. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР