Районната прокуратура в Пловдив се самосезира след излъчен репортаж по

...
Районната прокуратура в Пловдив се самосезира след излъчен репортаж по
Коментари Харесай

Отстраниха директора на болницата в Баня, приемал фиктивни пациенти срещу кашкавал

Районната прокуратура в Пловдив се самосезира след излъчен репортаж по на тематика: „ Източвал ли е санаториумът в град Баня пари от НЗОК и Национален осигурителен институт “ - кашкавал и колбас против мним банкет в болница. 

Допълнително ще бъде известена обществеността за последващите дейности на прокуратурата по случая, оповестиха от обвиняването. Директорката на санаториума Божана Иванова е  краткотрайно отстранена от служба д о привършване на инспекция от здравното министерство, под чиято шапка е болничното заведение.

От Национален осигурителен институт също стартират кръстосани инспекции . Те ще са освен по документи, само че и на място, в действително време. Припомняме, че Специализираната болница за рехабилитация в град Баня, Карловско е филиал на цяла конструкция от санаториуми към здравното министерство. В нея се лекуват пациенти по стратегии на  НОИ и по клинични пътеки.

Данните сочат, че предходната година с пари от осигуровките ни там са лежали около 3 500 души. Голям % от пациентите обаче не били действителни , настояват някогашни и сегашни чиновници. Ръководството лекувало по документи главно личния състав. А в подмяна на чиновниците са давали  кашкавал и колбас.

Въпреки че по закон за банкет по стратегия на Национален осигурителен институт или по клинична пътека се изискват здравно направление, уверение, доказващо заболяване и още спомагателна документи, от чиновниците се желало единствено да се подпишат и да си вземат кашкавала.

Версиите на ръководството били разнообразни. Едната е, че с парите, които постъпват от Национален осигурителен институт и Здравната каса ще се направи ремонт въз основата. Другата е, че поради пандемията не може да се запълни нужният предел от пациенти.

Случвало се е и в една и съща година, един чиновник да се лекува фиктивно три пъти, споделя дългогодишната някогашна служителка на болничното заведение Бояна Кандилева. Работила е в санаториума 26 години.

Част от личния състав пък изобщо не е бил уведомяван , че лежи по документи, твърди един от актуалните чиновници в болничното заведение. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР