Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем Ивайло Пенов –

...
Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем Ивайло Пенов –
Коментари Харесай

Удължиха с още три денонощия ареста на Ивайло Пенов

Районната прокуратура в Пловдив притегли като обвинен Ивайло Пенов – ресторантьорът от " Капана ", който атакува продавача на чорапи Митко и провокира митинги в артквартала. Той ще дава отговор за това, че по хулигански подбуди е предизвикал лека телесна щета.

Ивайло Пенов беше арестуван нощес, откакто два дни се укриваше от полицията, а през днешния ден към този момент се снабди с обвиняване. С прокурорско решение той е арестуван за още 72 часа, а в случай че виновността му се потвърди, 46-годишният мъж може да бъде осъден с отнемане от независимост до една година или пробация.

Скандалното отношение на Пенов към продавача на чорапи Митко, прочут като талисмана на „ Капана ", обаче не е изолиран случай. Срещу ресторантьора е подадена тъжба и от служителка на общинската компания „ Чистота ". Пред Българска национална телевизия тя описа, че предходната събота Пенов се е държал извънредно нападателно с нея и още три работнички.

Спречкването сред Евгения и Ивайло Пенов става по време на нейно дежурство. Миналата събота той се нахвърлил върху нея и служителки на общинското дружество. Причината желал да метат и под масите на заведението му, а Евгения показва, че поддържката на обекта си е негов ангажимент.

" Въпросният господин се приближи, стартира да ругае, словесни нападки, аз се пробвах да защитя работничките, при което той с цяло тяло ме блъскаше, настъпваше, викаше „ Ударете ме, аз нищо не върша, единствено ме ударете. Аз съм доста прочувствен, по тази причина крещя и викам ", описа Евгения Арабаджиева инспектор в Оперативна програма „ Чистота ".

Като инспектор в общинската компания, Евгения го помолила да се успокои, само че по думите й той още повече изгубил надзор и заповядал да изоставен квартала.

" Три работнички бяха с мен, и тях ги блъскаше, и тях ги наскърбяваше, те се опитваха да ме защитят, той с лакти ги блъскаше. Господинът продължи да ме атакува, при което пристигна един, жител, сподели, че съм въпреки всичко жена, да ме остави и по този начин той реши, че ще си тръгне ", споделя още Евгения Арабаджиева.

След като пристигнала на себе си, дамата повикала полиция, а след това подала тъжба. Заради случилото се, пловдивчанката също се причисли през днешния ден към митингите в отбрана на Митко. В Капана пристигна и другият амулет на Пловдив коминочистачът Христо.

" Няма да минавам по тази улица тука ритат, хапят, не знам какво вършат, бутат! Да, вардя се, вардя се, айде всичко положително ", сподели Христо, коминочистач ", Христо, коминочистач.

" Ще се веселя в действителност, в случай че тази гражданска самодейност успее да изгони въпросното лице от Капана, с цел да покажем, че това не е място, където има експанзия и принуждение ", сподели Дина Карагяурова.

През целия ден пловдивчани продължиха да оставят мръсните си чорапи пред заведението на Пенов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР