Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 35-годишния Владимир Т.,

...
Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 35-годишния Владимир Т.,
Коментари Харесай

Управител на клон откраднал смартфони за 115 000 лева

Районната прокуратура в Пловдив притегли като обвинен 35-годишния Владимир Т., на 35 година, за длъжностно заграбване в огромни размери посредством документни закононарушения.

Разследването е почнало след получени голям брой сигнали от жители на Пловдив, Смолян и други, за това, че са търсени от мобилен оператор за неизплатени отговорности. Под управлението на Районна прокуратура-Пловдив неотложно е било формирано досъдебно произвеждане.

Вследствие на своевременните дейности на служителите на реда Владимир Т. е бил арестуван. По това време той е бил шеф на клон на мобилния оператор в Пловдив. Възползвайки се от служебното си състояние, съставил общо 166 броя неистинен контракти за лизинг на 166 скъпоструващи мобилни телефони, в резултат на които са били ощетени над 70 жители, като общата стойност на вредата възлиза на 115 000 лв..

До момента е открито, че обвиненият Владимир Т. е подписвал контракти от името на клиенти на мобилния оператор за получени мобилни телефони на лизинг, за което те не били дали единодушие и научили, откакто били потърсени за дължими суми по неистинен контракти. Обвиняемият Владимир Т. присвоявал телефоните за себе си, след което ги препродавал на разнообразни лица на по-ниска цена.

Владимир Т. не е осъждан досега. Вчера, 3 април, съдът е взел мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения. Определението на Районен съд-Пловдив може да се апелира и стачкува пред Окръжен съд-Пловдив.

Предвиденото от закона наказване, за закононарушението, в което е упрекнат, е от 3 до 15 години „ отнемане от независимост “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР