Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 23-годишен младеж за

...
Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 23-годишен младеж за
Коментари Харесай

Обвиниха 23-годишен пловдивчанин за каналджийство на афганистанци

Районната прокуратура в Пловдив притегли като обвинен 23-годишен юноша за това, че за материална полза незаконно е подкрепил афганистански жители нелегално да минават през страната, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.
Вечерта на 21 септември 2020 година, наоколо до пътен възел Трилистник - Стряма, на 137 км на автомагистрала "Тракия ", чиновници на "Специализирани полицейски сили " и "Пътна полиция " към регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, спрели за инспекция лек автомобил БМВ, ръководен от 23-годишния мъж.
При инспекцията се открило, че в автомобила, който се движел в посока към София, пътували 10 жители на Афганистан, мъже. Те не имали документи за идентичност. Чужденците, които са на възраст сред 18 година и 20 година, са били настанени в Миграционен център.
Според първичните данни мигрантите са влезнали в страната от Турция през зелена граница.
С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвиненият е арестуван за период от 72 часа. Разследването по случая продължава. При откриване на закононарушението подпомагане са оказали и чиновници на Регионална дирекция "Гранична полиция " в Смолян, се показва още в известието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР