Районната прокуратура в Плевен задържа за 72 часа лице с

...
Районната прокуратура в Плевен задържа за 72 часа лице с
Коментари Харесай

Има задържан от Районната прокуратура в Плевен във връзка с намерените отпадъци в града

Районната прокуратура в Плевен задържа за 72 часа лице с букви А.Е. по отношение на ръководство на рискови боклуци не по открития ред, оповестяват от ведомството.

Задържаният е притеглен в качеството му на обвинен за закононарушение по чл.353в, ал.1 от Наказателен кодекс по досъдебното произвеждане, формирано за откритите боклуци в Плевен.

Боклуци посрещат идващите в Силистра

А.Е. е притеглен като обвинен по тази причина, че през интервала 2 април 2018 година - 30 декември 2019 година в град Плевен, в качеството си на едноличен притежател и представител на комерсиално сдружение, управлявал рискови боклуци - шлаки и други боклуци, съдържащи рискови субстанции, не по открития ред - в нарушаване на издаденото на сдружението решение на шефа на РИОСВ-Плевен и на Закона за ръководство на отпадъците. Престъплението е по чл.353в, ал.1 от Наказателен кодекс. С разпореждане на наблюдаващия прокурор, А.Е. е арестуван за период от 72 часа.

Внесено е искане в Районен съд - Плевен за взимане на мярка за неотклонение "Задържане под стража ".

Задържаното лице е притежател и представител и на сдружението, внесло отпадъка от Италия, само че обвиняването не касае импортирания от Италия боклук, за който не престават дейностите по следствие, прецизират от прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР