Районната прокуратура в Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Районната прокуратура в Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Обвиняем отива на съда за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие в Монтана

Районната прокуратура в Монтана внесе в съда обвинителен акт против мъж, причинител на домашно принуждение.

През януари 2021 година против 51-годишния мъж била издадена заповед за отбрана от домашно принуждение, постановена от съда по гражданско дело. Той бил длъжен да се въздържа от осъществяване на домашно принуждение по отношение на брачната половинка му и отхвърлен от фамилното им жилище. Забранено му било за период от 9 месеца да я приближава, както и местата й за обществени контакти, отдих и местоработата й на разстояние по-малко от 100 метра.

Въпреки тези ограничавания, на 27.06.2021 година обвиненият се появил в жилището на ул. „ Иван Димитров “ в Монтана, населявано от дамата. Бил в нетрезво положение, отправял обиди, ругаел, спорел с щерка си. Напуснал, откакто схванал, че брачната половинка му подала сигнал в полицията.

През нощта на 11.07.2021 година обвиненият още веднъж нарушил ограничаващата заповед за отбрана от домашно принуждение. След приложимост на алкохол той посетил фамилното жилище, от което е бил отхвърлен, и създавал проблеми на живеещите в него. За случилото се били известени органите на реда.

Мъжът е бил притеглен в качеството на обвинен за несъблюдение на заповед за отбрана от домашно принуждение. Това действие той е направил в изискванията на повторност, откакто е бил осъждан с влезнала в действие присъда през декември 2020 година
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР