Районната прокуратура в Монтана е предала на съд Р. П.

...
Районната прокуратура в Монтана е предала на съд Р. П.
Коментари Харесай

Изправят пред съда монтанчанин, гръмнал случаен минувач с въздушна пушка

Районната прокуратура в Монтана е предала на съд Р. П. на 48 години, стрелял по инцидентен минувач с въздушна пушка.
На 24 юли 2019 година преди обяд Н.Л. вървял с приятелката си по тротоара сред жилищни блокове в ж.к. „ Плиска “ в Монтана. Докато разговаряли, на балкона на отсрещната кооперация, забелязал мъж с пушка в ръцете. В идващия миг той усетил някакъв удар в региона на гърдите, мощно парене и болежка. Спирайки, видял пострадване на тялото си. Тогава към този момент схванал, че въпросният човек с оръжието стрелял по него. Пострадалият се развикал, попитал го за повода на стрелбата. В отговор мъжът му декларирал: „ Правя каквото си желая, а ти се хвани по-прилично “. Веднага бил подаден сигнал в полицията.
В хода на следствието е било открито, че мъжът, създал изстрела е точно Р.П. При осъщественото претършуване на населявания от него парцел били конфискувани въздушна пушка и 167 проектили. Освен това той нелегално държал 2 патрона, диаметър 9Х18 мм (Макаров) и 1 патрон, диаметър 7.65 Х 18 мм, представляващи муниции за огнестрелно оръжие и годни като такива.
От заключението на вещото лице по назначената и осъществена съдебномедицинска експертиза е видно, че на потърпевшия Н.Л. били породени телесни увреждания - оток, кръвонасядане и повърхностна охлузна рана. Същите са в следствие от удар с проектил, изстрелян от въздушна пушка.
Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР