Районната прокуратура в Казанлък наблюдава разследването на случая с кмета

...
Районната прокуратура в Казанлък наблюдава разследването на случая с кмета
Коментари Харесай

Продължава разследването по случая с пострадалия кмет на село Енина

Районната прокуратура в Казанлък следи следствието на случая с кмета на село Енина Веселин Андреев, който пострада при сборичкване. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.
Под управлението на Районната прокуратура в Казанлък се организира следствие по бързо произвеждане за това, че на 13 октомври 2018 година в село Енина, община Казанлък, е породена лека телесна щета на длъжностно лице при или във връзка осъществяване на службата или функционалността му, като действието е било осъществено по хулигански подбуди.
На 13 октомври 2018 година се провеждал събор в село Енина, община Казанлък. Около 19:40 часа на сцената при оркестъра се качил 19-годишният П.Ш., който бил във очевидно нетрезво положение и изискал осъществяване на избрана музика, съгласно неговите желания. Веселин Андреев като длъжностно лице бил на сцената и съобщил на П.Ш., че музикантите ще свирят още малко и ще завършват осъществяванията си. Андреев се опитал да изведе 19-годишния юноша отвън сцената. По този мотив П.Ш. нанесъл юмручни удари в региона на лицето на кмета.
Екипът от полицейски чиновници, който изпълнявал активност по запазване на публичния ред, оказал помощ на потърпевшия, който бил откаран във филиала за незабавна здравна помощ в Казанлък. При прегледа било установено, че потърпевшият е получил комоцио, без загуба на съзнанието и заплаха за живота, по лицето му са открити кръвонасядания. П.Ш. е бил тестван с техническо средство, което отчело 1,23 централизация на алкохол в кръвта.
Със Заповед на Началника на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Казанлък П.Ш. е арестуван за период от 24 часа в поделението на полицията.
Активните дейности по събиране на доказателства под управлението на прокурор от Районна прокуратура - Казанлък не престават. Предстоят разпити на свидетели-очевидци на действието, назначение и правене на здравна експертиза, която да откри характера на телесното увреждане и събиране на писмени доказателства. Срокът за следствие е 7-дневен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР