Районната прокуратура в Хасково, Териториално отделение – Свиленград, извършва разследване

...
Районната прокуратура в Хасково, Териториално отделение – Свиленград, извършва разследване
Коментари Харесай

На ГКПП Капитан Андреево спипаха поляк с недекларирана валута за над 1 млн. лв.

Районната прокуратура в Хасково, Териториално поделение – Свиленград, прави следствие по бързо произвеждане за недекларирана валута от полски жител за общо 1 034 591 лв., оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

На 18 август 2021 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ към 18.00 ч. за излизане от България в посока към Турция дошъл товарен автомобил „ Мерцедес “ с полска регистрация, ръководен от полския жител Р.Я., на 44 година Митническите чиновници от Териториална дирекция „ Южна Морска “ при Агенция „ Митници “ направили инспекция на товарния автомобил, като в купето на камиона в дунапренова възглавница, в камерата на мини ледник и долап, разкрили 229 475 евро, 350 891 $ и 840 полски злоти. Намерената валута е с обща българска равноценност към 1 034 591 лв.. Товарният автомобил е пътувал от Полша за Турция през България.

Образувано е бързо произвеждане за закононарушение по член 251 от Наказателния кодекс - за това, че на 18 август 2021 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ при излизане от Република България за Република Турция, не извършил задължението си, според наредбите на Валутния закон за обявление на парични средства, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз и цената на предмета на закононарушението е в изключително огромни размери.

44-годишният лидер на автомобила е арестуван за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Предстои да бъде притеглен като обвинен за закононарушение по чл.251 ал.1 от Наказателния кодекс.

И сега се правят дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално поделение – Свиленград.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР