Районната прокуратура в Генерал Тошево ръководи досъдебно производство по повод

...
Районната прокуратура в Генерал Тошево ръководи досъдебно производство по повод
Коментари Харесай

Разследване ще установява причините за смъртта на момченцето в Кардам! Сестричката му е във Варна

 Районната прокуратура в Генерал Тошево управлява досъдебно произвеждане във връзка гибелта на малолетно момченце. Започналото следствие ще открива аргументите и събитията, довели до гибелта на 9-годишното дете на 27 октомври тази година малко преди среднощ. Във Военноморската болница във Варна е настанено и 11-годишно момиченце, което е сестра на умрялото момче. Детето е било признато в сериозно положение първо в добричко лечебно заведение, а след това е било превозено до Варна. В момента положението му се усъвършенства и е без заплаха за живота.

В къщата в село Кардам, където е умряло деветгодишното дете, се отглеждат общо 6 деца на възраст от 4 до 13 години. Основно грижи за развъждане на децата полагали техните баба и дядо – на 63 и на 53 години. Те към този момент са разпитани. Извършени са и два огледа в къщата. Условията за живот в нея не са изключително удобни за развъждане на шест деца.

Починалото момченце и още две от децата в многодетното семейство са възпитаници в главно учебно заведение в Генерал Тошево.

Районната прокуратура в Генерал Тошево е разпоредила инспекция на храната, която са консумирали децата и техните баба и дядо, и на комерсиалния обект, където са купували питателните артикули. Ще бъде тестван и учебният стол в главно учебно заведение " Христо Смирненски “ в Генерал Тошево, където са учили умрялото момченце, сестричката му и още едно от децата. Проверката на храните в учебния стол е предоставена на регионалната дирекция по сигурност на храните в Добрич.

По предписание на Районната прокуратура в Генерал Тошево дирекцията по обществено подкрепяне би трябвало да даде здравно-социални услуги и наблюдаване на останалите деца в многодетното семейство.

По досъдебното произвеждане са назначени токсикологични експертизи. Изследват се проби, взети при аутопсията на деветгодишното момче. При нея не са открити забележими аргументи или увреждания на вътрешните органи на детето, които да са предизвикали гибелта му.

Действията по следствието не престават.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР