Районната прокуратура в Генерал Тошево предаде на съд бивша директорка

...
Районната прокуратура в Генерал Тошево предаде на съд бивша директорка
Коментари Харесай

Дадоха на съд училищна директорка, издала дипломи на полуграмотни хора в Добричко

Районната прокуратура в Генерал Тошево съобщи на съд някогашна директорка на главното учебно заведение в село Кардам, издала три свидетелства за приключено главно обучение на необразовани и полуграмотни хора. И трите документи закононарушения са осъществени от Недка В. /51 г./ като длъжностно лице в кръга на службата й, заяви пресцентърът на Апелативната прокуратура. Официалните документи е трябвало да послужат за издаване на свидетелства за правоуправление на моторни транспортни средства, за което се изисква съществена просветителна степен, съобщи Българска телеграфна агенция.

Двайсет и деветгодишният Еджвит, който се е сдобил с едно от трите свидетелства, е посещавал учебното заведение в Кардам единствено в първи и втори клас. Демирка Ст. /37 г./ в никакъв случай не е прекрачвала учебен предел, а 34-годишният Евгени Г. е учил в учебното заведение в селото единствено до трети клас, показват от Апелативната прокуратура. Срещу удостоверените погрешни условия, че тримата имат удостоверение за главно обучение са им издадени шофьорски книжки.

Недка В., която в хода на следствието не се е признала за отговорна,сега е заместник-директорка на приблизително учебно заведение,уточняват от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Предстои Районният съд да насрочи делото за разглеждане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР