Районната прокуратура в Генерал Тошево предаде на съд 51-годишната директорка

...
Районната прокуратура в Генерал Тошево предаде на съд 51-годишната директорка
Коментари Харесай

Съдят директорка на училище за издаване на фалшиви дипломи

Районната прокуратура в Генерал Тошево съобщи на съд 51-годишната директорка на Основно учебно заведение „ Христо Ботев “ в село Кардам. Недка В. е с три обвинявания за документни закононарушения – сформиране на свидетелства за приключено главно обучение.
Официалните документи трябвало да послужат на трима души за издаване на свидетелства за правоуправление на МПС, за което се желае съществена просветителна степен, каквато те не са имали. 29-годишният Еджвит посещавал учебното заведение единствено в първи и втори клас. 37-годишната Демирка Ст. в никакъв случай не е прекрачвала учебен предел, а 34-годишният Евгени Г. се учил в главно учебно заведение ’Христо Ботев “ в Кардам единствено до трети клас. Срещу удостоверените погрешни условия, че тримата имат удостоверение за главно обучение, са им били издадени шофьорски книжки.
Документното закононарушение е траяло от 2009 до 2013 год. В хода на следствието подсъдимата Недка В. не се е признала за отговорна. В момента тя е заместник-директорка на приблизително учебно заведение.
Предстои делото да бъде планувано за разглеждане в Районния съд в Генерал Тошево.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР