Районната прокуратура в Генерал Тошево е внесла искания за вземане

...
Районната прокуратура в Генерал Тошево е внесла искания за вземане
Коментари Харесай

Задържаха опасни украинци с българско гражданство, преминали незаконно граница

 Районната прокуратура в Генерал Тошево е внесла претенции за взимане мярка за неотклонение " Задържане под стража “ по отношение на украинските жители Георгий М. и Владимир С. Двамата имат и българско поданство, оповестиха от Апелативна прокуратура – Варна.

24-годишният Георгий и 59-годишният Владимир са арестувани от румънските управляващи на 7 юли тази година в региона на село Четатя. По-възрастният от тях показал документ за идентичност от Чехия, който е неистинен. Румънските управляващи са предали двамата мъже, минали нелегално държавната ни граница при 113-а  пирамида, на граничните управляващи на България.

Справка демонстрира, че 59-годишният Владимир е обвиняем за съзнателно ликвидиране, осъществено през 2018 година Обвинителният акт против него е импортиран в съда от Софийската градска прокуратура. Поради здравословното му положение мярката му за неотклонение е била променена от задържане под стража в домакински арест. Въпреки това той напуснал дома си. Осъждан е и за ръководство на МПС под въздействието на над 1,2 промила алкохол.

Срещу 24-годишния Георгий се води дело за породена междинна телесна щета.

До държавната граница в село Лозница двамата мъже се придвижили с таксиметров автомобил. Преди това пристигнали от София във Варна с рейс. След това се придвижили до Добрич. Там наели таксито до село Лозница. Пред проверяващите двамата развили версията, че желали да посетят резерват за диви животни в региона.

След предаването им на българските гранични управляващи Районната прокуратура в Генерал Тошево ги е привлякла като обвинени за нелегално прекосяване на границата на Република България и ги е задържала за период до 72 часа за довеждането им в съда. Утре Районният съд в Генерал Тошево ще се произнесе по настояванията на прокуратурата за установяване на непрекъснатите им ограничения за неотклонение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР