Районната прокуратура в Добрич протестира решението на Добричкия районен съд,

...
Районната прокуратура в Добрич протестира решението на Добричкия районен съд,
Коментари Харесай

Прокуратурата иска най-високата глоба за шефа на Евроманган Дейвид Уелингс

Районната прокуратура в Добрич стачкува решението на Добричкия областен съд, с което на шефа на " Евроманган “ ЕАД Дейвид Уелингс е било наложено наказване " Глоба “ в размер на 1000 лв.. Той е бил предаден на съд по административно наказателно дело за това, че в 30-дневен период от прекъсване на заплащанията към снабдители и към Търговско дружество на Национална агенция за приходите по обществени отговорности на ръководеното от него сдружение не изискал от Добричкия областен съд да открие произвеждане по неплатежоспособност на " Евроманган “ ЕАД.

Добричкият областен съд е признал за отговорен 70-годишния Уелингс и му наложил 1000 лв. санкция, което е към минимума за закононарушението по член 227б, алинея 2, по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс. Деянието се санкционира с отнемане от независимост до 3 години или с санкция до 5000 лв..

Според прокуратурата доказателствената цялост по делото постанова извода, че във връзка с Дейвид Уелингс са налице само отегчаващи отговорността условия. За това Районната прокуратура в Добрич предлага на Окръжния съд да промени първоинстанционното решение, като усили наложената санкция на шефа на " Евроманган “ на 5000 лв..

Предстои делото да бъде планувано в Добричкия областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР