Районната прокуратура в Бургас обяви, че е приключила разследването срещу

...
Районната прокуратура в Бургас обяви, че е приключила разследването срещу
Коментари Харесай

За година прокуратурата приключи разследването срещу общинския съветник, укривал Очите

Районната прокуратура в Бургас разгласи, че е завършила следствието против общинския консултант Бенчо Бенчев и следва да бъде направен обвинителен акт, който да бъде импортиран в съда.

Бенчев бе упрекнат, че от 2 до 4 август 2018 година оказал помощ на Димитър Желязков-Очите да избегне наказателно гонене и с автомобила си го откарал от Солун до Истанбул. Освен това прокуратурата го упрекна и че за два дни му дал за прилагане стая в хотел. Тя била резервирана на името на Бенчев, преди да откара Желязков в Гърция и Турция.

Освен това Бенчев ще дава отговор пред съда и за това, че в спалня в дома си в Бургас държал 57 фабрични патрона, за които нямал позволение. На 5 август м.г. проверяващите намерили и ловна карабина със 100 боеприпаса, както и три револвера с 90 патрона за тях, които не били съхранявани съгласно условията на закона – обезопасени в специфична каса.

Малко откакто бе арестуван дружно с Желязков в Истанбул, Бенчев разгласи, че двамата инцидентно се видели в Гърция и той поел ангажимент да го транспорти до Истанбул, тъй като бил болен и имал потребност от лекуване.

След случая Българска социалистическа партия го изключи от групата си в общинския съвет, а по-късно Бенчев бе освободен от поста като зам.-председател на съвета в Бургас. През октомври м.г. той е завърна в общинския съвет в града като самостоятелен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР