Районната избирателна комисия (РИК) в Перник утвърди девет секции за

...
Районната избирателна комисия (РИК) в Перник утвърди девет секции за
Коментари Харесай

РИК - Перник утвърди девет секции за гласуване от хора с двигателни и зрителни увреждания

Районната изборна комисия (РИК) в Перник утвърди девет секции за гласоподаване на гласоподаватели с повредено зрение или усложнения в напредването за идния парламентарен избор в 14-ти Пернишки изборен регион. Решението си комисията разгласи на формалната си страница.

Секции има във всяка от шестте общини на територията на региона. Хората, които се нуждаят от помощ за напредване до тях в изборния ден, ще могат да подават предварителни поръчки на телефони или имейл адреси, посочени от съответните общини.

Най-много секции за гласоподаване на гласоподаватели с повредено зрение или усложнения в напредването са формирани в община Перник - четири. По една такава секция има и на територията на останалите пет общини - Радомир, Брезник, Трън, Земен и Ковачевци.

Общият брой на секционните изборни комисии (СИК) в област Перник на изборите на 2 април ще бъде 257. От тях 136 са в община Перник. Броят на СИК в останалите общини е, както следва: Радомир - 50, Брезник - 25, Трън - 22, Земен - 14, Ковачевци - 10.

По една преносима СИК ще бъде формирана във всички общини от региона като се изключи Радомир и Ковачевци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР