Районната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) в Бургас е

...
Районната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) в Бургас е
Коментари Харесай

И РДНСК обяви имението на Доган за незаконно

Районната дирекция за народен строителен надзор (РДНСК) в Бургас е открила куп нарушавания в лятната резиденция на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, заяви БНР. В имението в парк " Росенец ", известно като Догансарай, има две двуетажни здания, една триетажна, няколко бунгала, будка и оранжерия, за които нито са показани строителни бумаги, нито позволения за монтаж.

От РДНСК са алармирали община Бургас и през днешния ден от регионалната администрация са съставили констативни протоколи за противозаконни обекти в частни и държавни парцели. Собствениците им имат седемдневен период, откакто са ги получили, с цел да създадат несъгласие, след което се издава заповед за унищожаване. Ако това не бъде осъществено от частния вложител, то общината ще разпореди премахването им и ще си търси разноските по законния път, осведомят от администрацията.

Един от противозаконните обекти е оранжерията, в която Доган споделя, че гледа домати. Тя е в парцел на свързваната с почетния ръководител компания " Хермес Солар ". Тя няма строителни бумаги, не са и показани такива.

Същото е ситуацията и за триетажната постройка, издигната на държавен парцел, за която алармира общинският консултант Константин Бачийски.

Другите обекти също са издигнати или в парцели на " Хермес Солар ", или в държавни, само че незнайно по какъв начин – без знанието на институциите, които до момента не са ги видели. Бунгалата пък се водят " преместваеми обекти " и след въвеждането на постройките в употреба би трябвало да се отстранен, осведомят от Община Бургас.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР