Районна прокуратура-Враца приключи делото срещу 36-годишния В.В., привлечен към наказателна

...
Районна прокуратура-Враца приключи делото срещу 36-годишния В.В., привлечен към наказателна
Коментари Харесай

Затвор за двама от Врачанско, седнали зад волана пияни

Районна прокуратура-Враца завърши делото против 36-годишния В.В., притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по превоза по член 343б, алинея 2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс.
През нощта на 18.09.2021 година подсъдимият В.В. управлявал лек автомобил, м. „ Фолксваген “, по ул. Освобождение” в Криводол. По подобаващ ред било открито, че лидерът кара под въздействие на алкохол – 1.47 промила.
В хода на формираното досъдебно произвеждане е било открито, че през 2019 година той е бил осъждан за същото закононарушение.
Подсъдимият се е признал за отговорен и е сключил съглашение с Районна прокуратура-Враца, което съдът е одобрил. Определено му е наказване от 4 месеца „ отнемане от независимост “ при „ общ “ режим на изтърпяване и санкция в размер на 400 лв..
По делото против 23-годишния Р.Д. е наложено наказване от 8 месеца „ отнемане от независимост “ при „ общ “ режим на изтърпяване.
На 19.05.2021 година подсъдимият управлявал лек автомобил без шофьорска брошура, в едногодишния период от наказването му по административен ред за същото действие.
Няколко месеца по-късно, на 15.09.2021 година, подсъдимият Р.Д. направил три закононарушения. На път от Криводол за с. Ракево той управлявал лек автомобил, м. „ Опел “, след приложимост на алкохол, откакто е бил осъждан за същото закононарушение. С химическа експертиза било открито съществуване на 2.76 промила алкохол в кръвта на лидера. Освен това транспортното средство не било записано по надлежния ред, като Р.Д. служил с регистрационни табели, издадени за друго транспортно средство.
Между отбраната на подсъдимия Р.Д. и Районна прокуратура – Враца е било подписано съглашение, което съдът е одобрил.
Определенията на съда и по двете каузи имат последствията на влезнали в действие присъди.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР