Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт

...
Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Съдят двама души, обвинени за домови кражби

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт против двама рецидивисти за осъществени домови обири. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Обвинението против Т. Х. и Н.С. е за това, че в интервала от 05 юли 2018 година до 21 януари 2019 година в гр. Велико Търново при изискванията на продължавано закононарушение и след прелиминарен сговор, посредством потребление на механически средства за взломяване на входните порти, са лишили от владението на притежателите движими движимости на обща стойност 6726,70 лева

На 05 юли 2018 година от парцел на ул. „ Козлодуй “ те са лишили златни украшения и парична сума от 600 лева - всички движимости на обща стойност 2236,50 лева.;

На 21 януари 2019 година от парцел на ул. „ Народни Будители “ са откраднали портативен компютър „ Асег “, мъжки часовник „ Сейко “, мъжки часовник „ Брайтлинг “, и банкнота от 2 лв. - всички движимости на обща стойност 4490,20 лв., без единодушието на притежателя.

Двамата обвинени са от гр. Търговище. На 05 юли 2018 година решили да извършат кражба в гр. Велико Търново. Около 09.00 часа пристигнали в града с лек автомобил. Пеша достигнали до набелязания адрес на ул. „ Козлодуй “, разрушили секретния патрон на вратата и проникнал в жилището, като направили кражба на златни украшения и пари. На 21 януари 2019 година още веднъж решили да извършат кражба в гр. Велико Търново, този път на адрес на ул. „ Народни Будители “, от където лишили скъпи движимости. Обвиняемите са осъждани неведнъж за закононарушения срещу собствеността. В момента са в Затвора в гр. Варна.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР