Районна прокуратура - Велико Търново внесе, в съда, искане за

...
Районна прокуратура - Велико Търново внесе, в съда, искане за
Коментари Харесай

Мъж преби жена си два пъти за 15 дни, закани се и да я убие

Районна прокуратура - Велико Търново внесе, в съда, искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража " във връзка с рецидивист, който предизвикал, в изискванията на домашно принуждение, телесни повреди и се заканил с ликвидиране на дамата, с която живее взаимно, оповестиха от Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвинен 38-годишен мъж за това, че на 6 януари 2020 година, в жилище в град Велико Търново, предизвикал в изискванията на домашно принуждение и рисков рецидив, междинна телесна щета на жена. На 20 януари 2020 година, още веднъж в изискванията на домашно принуждение, предизвикал лека телесна щета и се заканил с ликвидиране по отношение на същата жена.

Над 70 индивида подават сигнали за домашно принуждение дневно

Прокуратурата смята, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушенията, в което е упрекнат, за които се планува наказване отнемане от независимост. Налице е действителна заплаха той да се укрие и да извърши закононарушение. Привлечен е като обвинен за закононарушение осъществено при изискванията на рисков рецидив и е осъждан неведнъж – има единадесет осъждания, най-вече за закононарушения срещу собствеността и безчинство, като последното му дейно наказване отнемане от независимост е изтърпяно през януари 2019 година Обвинен е за причиняване на три закононарушения против потърпевшата в границите на 15 дни, като закононарушенията са осъществени в изискванията на домашно принуждение, продължавало с години, в границите на взаимния им живот.

Какъв е бил фамилният живот на убитата от мъжа си в Кюстендил?

Поради това прокуратурата намира, че са налице законовите предпоставки за взимане мярка за неотклонение задържане под стража по повод обвинения и внесе искане в съда за задържането му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР