Районна прокуратура - Свиленград привлече като обвиняеми и задържа двама

...
Районна прокуратура - Свиленград привлече като обвиняеми и задържа двама
Коментари Харесай

Задържаха двама за трафик на хора в Свиленград

Районна прокуратура - Свиленград притегли като обвинени и задържа двама мъже за подкрепяне на жители от Афганистан и Сирия да преминат нелегално през страната, заяви пресцентърът на държавното обвиняване.
Обвиняемите Т.Д. /52 г./ и Д.Г /49 г./ обезпечили превоз на 9 непознати жители за реализиране на желанието, като по отношение на Д.Г. обвиняването е че е работил като помощник на Т.Д..
Според прокуратурата, на 10 юли т. година към 18.30 часа чиновници на "Гранична полиция " открили и задържали в землището на с. Момково, община Свиленград, девет непознати жители от Сирия и Афганистан, като един от тях не е навършил 16-годишна възраст. Близо до чужденците се намирали и обвинените Т.Д. и Д.Г., както и лек автомобил.
Установено е било, че чужденците влезнали в България през "зелена граница " в землището на Свиленград. Наблизо ги чакал автомобил, ръководен от Т.Д., в който те се качили и отправили към Момково. Ескортирал го мотор, ръководен от Д.Г.. Събраните доказателства сочат, че Д.Г. бил зает от Т.Д. да откара чужденците с микробуса до селото, откъдето те да бъдат превозени до Харманли, като за задачата щял да получи заплащане.
Чуждите жители са настанени в център за мигранти. Двамата обвинени са арестувани до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор, прецизират от обвиняването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР