Районна прокуратура–Стара Загора привлече като обвиняем М.С., на 40 г.,

...
Районна прокуратура–Стара Загора привлече като обвиняем М.С., на 40 г.,
Коментари Харесай

Задържаха мъж за противозаконно лишаване от свобода на жена в условията на домашно насилие

Районна прокуратура–Стара Загора притегли като обвинен М.С., на 40 година, за това, че от началото на месец август 2022 година до 05.09.2022 година в гр. Казанлък незаконно е лишил от независимост 32-годишна жена.

Деянието е осъществено в изискванията на домашно принуждение, по метод непосилен и рисков за здравето на потърпевшата и лишаването от независимост е траяло повече от две денонощия. Престъплението е квалифицирано по член 142а алинея 5 вр. ал.4 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

М.С. живеел на брачен начала с потърпевшата жена и имали четири деца. На 05.09.2022 година бащата на потърпевшата съобщил на тел.112, че не е виждал щерка си към този момент месец и половина и има подозрения, че М.С. я държал заключена в дома им.

Явилите се на място полицейски чиновници открили, че жилището е затворено, само че от него се чувало звук. Със съдействието на екип на ПБЗН отворили вратата и разкрили потърпевшата и едно от децата й. Жената била с контузии. Приведена е в болнично заведение за оказване на здравна помощ.

Установено е, че М.С. е правил и преди принуждение по отношение на жена си. Поради тази причина са му налагани от съда ограничаващи ограничения по Закона за отбрана от домашно принуждение.

Обвиняемият М.С. е арестуван за скок до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура–Стара Загора да внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР